Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel

Fanfare - Drumband - Starlights - Jeugdfanfare - Jeugddrumband

Wereldpremière “Omaira” in Achel

Zaterdag 19 januari ll was er hoog bezoek in Achel: niemand minder dan de Spaanse componist Carlos Pellicer en de wereldberoemde euphoniumspeler Steven Mead maakten hun opwachting in het Michielshof te Achel, waar KF Kempenbloei Achel, o.l.v. Ivan Meylemans, een dubbelconcert met Concertband Maasmechelen op de agenda had staan.

Het uitverkochte Michielshof kon genieten van een ontroerende versie èn wereldpremière voor euphonium solo van « Omaira » , uitgevoerd door Steven Mead en Concertband Maasmechelen, o.l.v. Mark Prils.

De Spaanse componist kwam speciaal voor dit uniek optreden overgevlogen uit Spanje.  Hij vertelde dat de tragische dood van Omayra Sanchez, het Colombiaans meisje dat stierf in de modder na een vulkaanuitbarsting, aan de basis lag van zijn pakkende compositie.

Een onvergetelijke muzikale avond,  waaraan ook het dameskoor “F:e-m@il” o.l.v.Nadia Loenders haar steentje heeft bijgedragen.

Steven Mead zal nog de hele week in België verblijven, voor een unieke CD-opname met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, waar ook de genoemde compositie “Omaira” zal opgenomen worden.

 

Steven Mead

Steven Mead

De Spaanse componist Carlos Pellicer kwam speciaal voor de wereldpremière overgevlogen vanuit Spanje.

Zangkoor F:e-m@il o.l.v. Nadia Loenders droeg ook haar steentje bij aan een zeer geslaagde muzikale avond.

11e Quiz voor gelegenheidsquizzers

Het is weer zover! Zaterdag 26 januari 2019 organiseren wij onze 11e gezellige quiz voor gelegenheidsquizzers!
De regels zijn nog steeds hetzelfde: een ploeg bestaat uit 4 tot 6 personen en het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro per tafel.
Jullie ploeg is ingeschreven als je reactie van ons hebt gekregen op je inschrijving op onze facebookpagina “11e Gezellige quiz voor gelegenheidsquizzers”.

Alvast veel succes de 26e!

Gelezen op Internetgazet

Starlights

Onthulling monument.

Komende evenementen

Geen komende evenementen

Agenda

< 2018 >
januari 29 - februari 04
 • 29
  Geen evenementen
 • 30
  Geen evenementen
 • 31
  Geen evenementen
 • 01
  Geen evenementen
 • 02
  Geen evenementen
 • 03
  Geen evenementen
 • 04
  Geen evenementen

Wenst u op de hoogte te blijven van onze activiteiten?

Houd me op de hoogte.

Zoek je iets?

Onze afdelingen

Fanfare

Ons fanfareorkest staat onder de deskundige leiding van Ivan Meylemans. Dit jaar wordt het 155-jarig bestaan gevierd onder de titel "Kempenbloei bruist" op zaterdag 16 september a.s.

Drumband

De drumband werd opgericht in 1955. Het slagwerkensemble werkt onder leiding van dirigent Marc Dufour.

Starlights

Deze afdeling werd opgericht in 1980 onder de naam Black and White Girls. Momenteel zijn de twirlsters opgesplitst in 6 groepen volgens leeftijd.

Jeugdfanfare

De jeugdfanfare werd opgericht in 1995 en staat onder leiding van dirigent Tom D'Joos. De jeugdfanfare zorgt ervoor dat er een doorstroming blijft van jeugd naar de "grote" fanfare.

Jeugddrumband

De jeugddrumband werd eveneens opgericht in 1995 en staat onder leiding van Marc Dufour, die eveneens de "grote" drumband leidt.

Bestuur en vriendengroep

De vereniging wordt bestuurd door een enthousiaste groep mensen, samengesteld uit muzikanten en niet-muzikanten. Hulp tijdens de vele activiteiten krijgen wij van de leden van onze vriendengroep.

Lees hier alle gepubliceerde berichten of bekijk onze agenda

Met dank aan onze sponsors.

Zonder onze sponsors zou onze vereniging niet kunnen blijven bestaan. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar en hopen dat we nog vele jaren op hen mogen rekenen. Wil ook jij onze vereniging sponsoren in de toekomst? Neem dan zeker contact op met onze penningmeester, Jan Van Otterdijk, via mail jan.vanotterdijk@gmail.com