Agenda

jun
15
za
Kinderdisco @ Tent aan de Kiosk
jun 15 @ 14:30 – 19:00

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert KF Kempenbloei Achel, n.a.v. het dorpsfeest, een kinderdisco in de tent aan de kiosk bij de kerk te Achel-centrum.

Er zijn eveneens leuke nevenactiviteiten voor de kindjes voorzien.  Enkel kinderen onder begeleiding van een volwassene kunnen deelnemen aan dit evenement.  Voor de ouders is er zonder twijfel een lekkere verfrissing voorzien (tegen betaling uiteraard).

 

jun
16
zo
Deelname processie dorpsfeest Achel @ Centrum Achel
jun 16 @ 10:30 – 12:00
Deelname processie dorpsfeest Achel @ Centrum Achel

De eerste zondag na 13 juni, het naamfeest van Sint-Antonius van Padua – trekt in Achel weer de ‘Antoniusprocessie’ uit.   Dat gebeurt na afloop van de eucharistieviering, rond 10.30 uur.

Bij die gelegenheid is het dorpscentrum van Achel afgesloten voor het verkeer. Dat is ook ‘s namiddags nog het geval, want dan vindt er een groot dorpsfeest plaats.

Dorpsfeest Achel @ Tent aan de kiosk Achel Centrum
jun 16 @ 14:00 – 20:00
Dorpsfeest Achel @ Tent aan de kiosk Achel Centrum

Ter gelegenheid van het jaarlijks dorpsfeest in Achel-centrum zet onze vereniging, naar aloude gewoonte, een grote feesttent op aan de kiosk bij de kerk.  Iedereen is hier welkom om, onder het genot van een lekkere Achelse Trappist of iets anders fris, te komen genieten van optreden van onze jeugd: Starlights, jeugddrumband en jeugdfanfare.

Om 19 uur zal de dagprijs van onze grote tombola getrokken worden: de gelukkige zal op dat moment aanwezig moeten zijn om zijn/haar prijs af te halen.

Tot dan!

jul
4
do
Deelname BLOW te Kerkrade (WMC) @ Theater Kerkrade
jul 4 @ 19:30 – 21:30
Deelname BLOW te Kerkrade (WMC) @ Theater Kerkrade | Kerkrade | Nederland

Wat is BLOW!?

Van 4 tot en met 7 juli 2019 ademt Kerkrade weer blaasmuziek. BLOW! by WMC Kerkrade brengt, hoewel het Wereld Muziek Concours 2021 nog ver weg lijkt, alvast de WMC-sfeer naar de stad en toont een dwarsdoorsnede van alles wat de blaasmuziek te bieden heeft.

Het fanfareorkest van KF Kempenbloei Achel heeft de eer deel te nemen aan dit evenement en zal op donderdag 4 juli 2019 haar concert geven in het Theater Kerkrade, aanvang 19u30.  De ticketverkoop is reeds gestart: koop hier je tickets.

aug
31
za
Brassed off – filmvoorstelling @ Michielshof
aug 31 @ 21:00 – 23:30

Openluchtvoorstelling film Brassed Off – opgeluisterd door een delegatie van KF Kempenbloei Achel.

Door een stemming over de sluiting van de mijn in het Britse stadje Grimley, komt de job van vele mijnwerkers op het spel te staan. Ook hun sociale leven komt zo in gevaar, want de brassband verbonden aan de mijn zal hierdoor moeten stoppen. In het midden van al de onzekerheid en de persoonlijke tegenslagen van de mijnwerkers vinden Andy (Ewan McGregor) en Gloria (Tara Fitzgerald), oude jeugdliefdes, elkaar terug en vechten ze samen voor het bestaan van de mijn én de brassband waar ze beide in spelen.

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

sep
8
zo
Vrije wedstrijd majoretten @ Meeuwen
sep 8 hele dag
sep
15
zo
Galandart – opluistering opening door onze drumband @ Tomp
sep 15 @ 13:30 – 14:30

Rippereren

Van 15 september tot 10 november 2019
Warmbeekvallei, vertrekpunt Mulke, Molendijk 45, Hamont-Achel
Gratis toegang

Een veertigtal kunstenaars uit verschillende disciplines stellen hun kunstwerken voor in de natuur van Hamont-Achel onder het thema ‘RIPPEREREN’.

Op 15 september om 13.30u vindt de opening plaats bij de Tomp. Tot 6 november zijn de kunstwerken dagelijks te bezichtigen op een 5 km lange wandelroute. Tijdens de tentoonstellingsperiode houden we ook kinderworkshops voor de leerlingen van de basisscholen van Noord Limburg.

sep
22
zo
Opluisteren “Dag van de Landbouw” – Landelijke Gilde Achel @ Buitenheide
sep 22 @ 17:30 – 18:00

Onze fanfare zal enkele feestmarsen spelen in de feesttent van de Landelijke Gilde te Achel, aan de boerderij van Bert Boonen langs de Buitenheide 10 te Achel.

Verdere info volgt of kan u vinden op de website van de Landelijke Gilde Achel.

sep
29
zo
Sponsorconcert – Muziek in de tuin @ Kompenhof
sep 29 @ 10:15 – 14:00

Zoals ieder jaar organiseren wij ons sponsorconcert, speciaal voor onze trouwe fans en gulle gevers.  Dit sponsorconcert gaat gepaard met een driegangendiner in restaurant Het Kompenhof te Sint-Huibrechts-Lille.

Gezien het beperkt aantal vrije plaatsen nog, kan u best eerst informeren via reservaties@kempenbloei.be of er nog mogelijkheid is het concert met diner bij te wonen.

okt
5
za
Provinciale wedstrijd Majoretten @ Sporthal
okt 5 @ 13:00 – 18:00
05/10/2019 13:00 tot 06/10/2019 18:00

PROVINCIALE WEDSTRIJD VOOR MAJO/TWIRL

VLAMO Limburg organiseert i.s.m. Heibloem Meeuwen de provinciale wedstrijd majo/twirl in de sporthal Meeuwen op

zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober.

%d bloggers liken dit: