Agenda

mei
4
za
Juryoptreden jeugdfanfare EMJ @ Michielshof
mei 4 @ 13:25 – 14:25
Juryoptreden jeugdfanfare EMJ @ Michielshof | Hamont-Achel | Vlaanderen | België

Juryconcert

De Jeugdfanfare van KF Kempenbloei Achel zal op zaterdag 4 mei a.s. deelnemen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Hun optreden vindt plaats in het Michielshof te Achel om 13u25.

Tickets

Tickets: aan de ingang van de concertzalen
Geen reservering mogelijk
Toegang: € 7,5 voor de 3 dagen
CJP-kaarthouders: € 6 voor de 3 dagen
Kinderen tot 12 jaar: gratis

Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel kunnen een gratis toegangsticket bekomen van hun gemeente, mits dit ticket tijdig en op vertoon van ID-kaart wordt afgehaald.
Afhaalpunten:
– Neerpelt: bibliotheek/toerismebalie Neerpelt
– Overpelt: de balie van CC Palethe
– Hamont-Achel: het UiT-Punt
Voor alle gratis tickets geldt: beschikbaar zolang de voorraad strekt. De data waarop de tickets beschikbaar zijn worden door de gemeentes gecommuniceerd.

mei
10
vr
Reis door de tijd – Twirlgroep The Starlights – 17e Galavoorstelling @ Palethe
mei 10 @ 20:00 – 22:30

Galavoorstelling – Reis door de tijd

Op vrijdag 10 mei 2019 en zaterdag 11 mei 2019, telkens om 20 uur, neemt Twirlgroep The Starlights jullie mee voor een reis door de tijd.

Het is reeds hun 17e galavoorstelling: iedereen is van harte welkom op één van hun voorstellingen die doorgaan in Cultuurcentrum Palethe te Overpelt.

Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 7,50 euro, alle anderen 12,50 euro.

Tickets kunnen besteld worden via GSM-nummer 0472 82 91 68.

 

mei
18
za
Concert met Harmonie Sint Petrus en Paulus @ Sint Janskerk
mei 18 @ 19:30 – 22:00

Op uitnodiging van de Harmonie St Petrus en Paulus zal het fanfareorkest van KF Kempenbloei Achel deelnemen aan een concertavond in de Sint-Janskerk op het Vrijthof te Maastricht.

Aanvang Concert: 19u30 uur

Tickets kosten 10.00 € en zijn te verkrijgen via tickets@hppwolder.nl

jun
15
za
Kinderdisco @ Tent aan de Kiosk
jun 15 @ 14:30 – 19:00

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert KF Kempenbloei Achel, n.a.v. het dorpsfeest, een kinderdisco in de tent aan de kiosk bij de kerk te Achel-centrum.

Er zijn eveneens leuke nevenactiviteiten voor de kindjes voorzien.  Enkel kinderen onder begeleiding van een volwassene kunnen deelnemen aan dit evenement.  Voor de ouders is er zonder twijfel een lekkere verfrissing voorzien (tegen betaling uiteraard).

 

jun
16
zo
Deelname processie dorpsfeest Achel @ Centrum Achel
jun 16 @ 10:30 – 12:00
Deelname processie dorpsfeest Achel @ Centrum Achel

De eerste zondag na 13 juni, het naamfeest van Sint-Antonius van Padua – trekt in Achel weer de ‘Antoniusprocessie’ uit.   Dat gebeurt na afloop van de eucharistieviering, rond 10.30 uur.

Bij die gelegenheid is het dorpscentrum van Achel afgesloten voor het verkeer. Dat is ook ‘s namiddags nog het geval, want dan vindt er een groot dorpsfeest plaats.

Dorpsfeest Achel @ Tent aan de kiosk Achel Centrum
jun 16 @ 14:00 – 20:00
Dorpsfeest Achel @ Tent aan de kiosk Achel Centrum

Ter gelegenheid van het jaarlijks dorpsfeest in Achel-centrum zet onze vereniging, naar aloude gewoonte, een grote feesttent op aan de kiosk bij de kerk.  Iedereen is hier welkom om, onder het genot van een lekkere Achelse Trappist of iets anders fris, te komen genieten van optreden van onze jeugd: Starlights, jeugddrumband en jeugdfanfare.

Om 19 uur zal de dagprijs van onze grote tombola getrokken worden: de gelukkige zal op dat moment aanwezig moeten zijn om zijn/haar prijs af te halen.

Tot dan!

jul
4
do
Deelname BLOW te Kerkrade (WMC) @ Theater Kerkrade
jul 4 @ 19:30 – 21:30
Deelname BLOW te Kerkrade (WMC) @ Theater Kerkrade | Kerkrade | Nederland

Wat is BLOW!?

Van 4 tot en met 7 juli 2019 ademt Kerkrade weer blaasmuziek. BLOW! by WMC Kerkrade brengt, hoewel het Wereld Muziek Concours 2021 nog ver weg lijkt, alvast de WMC-sfeer naar de stad en toont een dwarsdoorsnede van alles wat de blaasmuziek te bieden heeft.

Het fanfareorkest van KF Kempenbloei Achel heeft de eer deel te nemen aan dit evenement en zal op donderdag 4 juli 2019 haar concert geven in het Theater Kerkrade, aanvang 19u30.  De ticketverkoop is reeds gestart: koop hier je tickets.

aug
31
za
Brassed off – filmvoorstelling @ Michielshof
aug 31 @ 21:00 – 23:30

Openluchtvoorstelling film Brassed Off – opgeluisterd door een delegatie van KF Kempenbloei Achel.

Door een stemming over de sluiting van de mijn in het Britse stadje Grimley, komt de job van vele mijnwerkers op het spel te staan. Ook hun sociale leven komt zo in gevaar, want de brassband verbonden aan de mijn zal hierdoor moeten stoppen. In het midden van al de onzekerheid en de persoonlijke tegenslagen van de mijnwerkers vinden Andy (Ewan McGregor) en Gloria (Tara Fitzgerald), oude jeugdliefdes, elkaar terug en vechten ze samen voor het bestaan van de mijn én de brassband waar ze beide in spelen.

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

sep
8
zo
Vrije wedstrijd majoretten @ Meeuwen
sep 8 hele dag
sep
15
zo
Galandart – opluistering opening door onze drumband @ Tomp
sep 15 @ 13:30 – 14:30

Rippereren

Van 15 september tot 10 november 2019
Warmbeekvallei, vertrekpunt Mulke, Molendijk 45, Hamont-Achel
Gratis toegang

Een veertigtal kunstenaars uit verschillende disciplines stellen hun kunstwerken voor in de natuur van Hamont-Achel onder het thema ‘RIPPEREREN’.

Op 15 september om 13.30u vindt de opening plaats bij de Tomp. Tot 6 november zijn de kunstwerken dagelijks te bezichtigen op een 5 km lange wandelroute. Tijdens de tentoonstellingsperiode houden we ook kinderworkshops voor de leerlingen van de basisscholen van Noord Limburg.

%d bloggers liken dit: