Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel

Fanfare - Drumband - Starlights - Jeugdfanfare - Jeugddrumband

Nieuws

Wereldpremière “Omaira” in Achel

Zaterdag 19 januari ll was er hoog bezoek in Achel: niemand minder dan de Spaanse componist Carlos Pellicer en de wereldberoemde euphoniumspeler Steven Mead maakten hun opwachting in het Michielshof te Achel, waar KF Kempenbloei Achel, o.l.v. Ivan Meylemans, een dubbelconcert met Concertband Maasmechelen op de agenda had staan.

Het uitverkochte Michielshof kon genieten van een ontroerende versie èn wereldpremière voor euphonium solo van « Omaira » , uitgevoerd door Steven Mead en Concertband Maasmechelen, o.l.v. Mark Prils.

De Spaanse componist kwam speciaal voor dit uniek optreden overgevlogen uit Spanje.  Hij vertelde dat de tragische dood van Omayra Sanchez, het Colombiaans meisje dat stierf in de modder na een vulkaanuitbarsting, aan de basis lag van zijn pakkende compositie.

Een onvergetelijke muzikale avond,  waaraan ook het dameskoor “F:e-m@il” o.l.v.Nadia Loenders haar steentje heeft bijgedragen.

Steven Mead zal nog de hele week in België verblijven, voor een unieke CD-opname met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, waar ook de genoemde compositie “Omaira” zal opgenomen worden.

 

Steven Mead

Steven Mead

De Spaanse componist Carlos Pellicer kwam speciaal voor de wereldpremière overgevlogen vanuit Spanje.

Zangkoor F:e-m@il o.l.v. Nadia Loenders droeg ook haar steentje bij aan een zeer geslaagde muzikale avond.

Huldiging leden

Op zondag 6 januari ll heeft het bestuur van KF Kempenbloei Achel maar liefst 83 leden gehuldigd, die tussen 5 en 75 jaar (!) lid van haar vereniging zijn.

Na een emotionele toespraak door voorzitter Jean Pellens, mochten de gehuldigde leden hun jubileumpin, oorkonde en/of bloemen in ontvangst nemen.

De voorzitter kreeg ook nog een unieke “oorkonde van erkentelijkheid” overhandigd uit handen van penningmeester, Jan Van Otterdijk, en dit voor zijn onvoorwaardelijke inzet gedurende al die jaren dat hij lid is van onze vereniging, reeds 45 jaar, waaronder 37 jaar als voorzitter.

Na afloop van de huldiging mochten de aanwezige leden die reeds meer dan 50 jaar lid zijn, samen met een fiere voorzitter op de foto: vlnr: Achiel Claes (55 jaar lid) – Johan Tielemans (55 jaar lid) – Paul Simons (65 jaar lid) – Voorzitter Jean Pellens, Michiel Verweyen (65 jaar lid) – Jef Peeters (65 jaar lid) – Mathieu Simons (60 jaar lid).

Deze informele huldiging vond plaats na de jaarlijkse Algemene Vergadering: uiteraard werd er aansluitend gezellig geklonken op het nieuwe jaar.  Het was een geslaagde dag: aan alle jubilarissen nogmaals van harte proficiat!

11e Gezellige quiz voor gelegenheidsquizzers

Het is weer zover!

Zaterdag 26 januari 2019 organiseren wij onze 11e gezellige quiz voor gelegenheidsquizzers!
De regels zijn nog steeds hetzelfde: een ploeg bestaat uit 4 tot 6 personen en het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro per tafel.
Jullie ploeg is ingeschreven als je reactie van ons hebt gekregen op je inschrijving op de facebookpagina “11e Gezellige quiz voor gelegenheidsquizzers”.

Alvast veel succes de 26e!

Dubbelconcert KF Kempenbloei Achel en Concertband Maasmechelen

Zaterdag 19 januari 2019

Concertband Maasmechelen olv. Mark Prils en euphoniumvirtuoos Steven Mead te gast bij Koninklijke Fanfare Kempenbloei olv. Ivan Meylemans

Aanvang: 20 uur

Inkom: € 10 via 
reservaties@kempenbloei.be of 011 647929

Opluisteren misviering Achel-Dorp

Naar jaarlijkse traditie zal het fanfareorkest van  KF Kempenbloei Achel een misviering in Achel-dorp opluisteren.  Dit jaar gebeurt dit op zondag 18 november a.s. om 9u30.

Deze muzikale opluistering zal zeker een meerwaarde aan de viering geven: waarom zou ook u niet nog eens een keertje de sfeer van een kerk komen opsnuiven?  Velen stellen deelname aan een misviering uit tot een hoogdag, huwelijk, begrafenis of communie, om uiteenlopende redenen waarover wij geen uitspraak doen.

Maar hierbij toch een warme oproep om voor een volle kerk te zorgen, 18/11 a.s.!

Allen van harte welkom: de deuren staan open.

 

Slagwerkconcert georganiseerd door KF Kempenbloei Achel – zondag 4 november 2018

SLAGWERKCONCERT – KEMPENBLOEI ACHEL

 

Herdenkingsconcert in het kader van 100 jaar wapenstilstand – zaterdag 10 november 2018

HERDENKINGSCONCERT  IN  HET  KADER  VAN  100-JAAR

WAPENSTILSTAND.

KF Kempenbloei Achel o.l.v. Ivan Meylemans

Fanfare “Bereden Wapens” o.l.v. ritmeester Harold Lenssen.

Tekenaar René Bergmans zal tijdens het concert live tekeningen maken, die gebaseerd zullen zijn op de emoties die hij ervaart gedurende de muziek.  Deze tekeningen worden achteraf per opbod verkocht t.v.v. Kom op tegen Kanker.

 

 

Monument onthuld ter ere van het behalen van 3 opeenvolgende titels van wereldkampioen op het WMC door ons fanfareorkest.

Uit de internetgazet:

Drie keer. Maar liefst drie keer op rij wist Koninklijke Fanfare Kempenbloei het te schoppen tot wereldkampioen in de hoogste concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC). Een uiterst knappe prestatie die ook het stadsbestuur niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan. Daarom werd vandaag – na een concert van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei met Harmonieorkest de Volksgalm uit Riemst – officieel een mooi, nieuw monument onthuld. Het gaat om een fraai kunstwerk van de hand van kunstenaar Dirk Hendrikx dat je voortaan kan bewonderen aan de Generaal Dempseylaan.
“Het Wereld Muziek Concours is een internationaal muziekfestival dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade (NL) georganiseerd wordt. Je kan het vergelijken met de Olympische Spelen voor onder andere fanfares en harmonieën”, vertelt schepen van Cultuur Rudi Boonen. “Het WMC combineert wedstrijden voor amateur-blaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten met hoogwaardige concerten. Onze Achelse Koninklijke Fanfare Kempenbloei nam driemaal deel. Met succes, want onder leiding van dirigent Ivan Meylemans werd Kempenbloei in 2017 voor de derde keer op rij wereldkampioen in de allerhoogste afdeling van het concours, zijnde de concertafdeling.”
Een topprestatie, zo vindt ook burgemeester Theo Schuurmans: “Om de Koninklijke Fanfare Kempenbloei in de bloemetjes te zetten, vroegen we aan beeldend kunstenaar Dirk Hendrikx – geboren te Hamont-Achel en nu wonende in het Brusselse – om een monument voor hen te ontwerpen. Het resultaat is een prachtig kunstwerk. De sculptuur op een hoge betonnen sokkel beeldt de dirigent uit die zich met volle overgave en met heel zijn lichaam stort in de juiste expressie van een muziekstuk.”
Het kunstwerk – dat ook het resultaat is van een fijne samenwerking tussen verschillende Hamont-Achelse ondernemers – werd geplaatst op het grasveld tussen de Joy en de Generaal Dempseylaan. Op deze manier staat het niet alleen dichtbij de thuisbasis van KF Kempenbloei, maar krijgt het ook de verdiende zichtbaarheid langs een drukke baan.

The Starlights zoeken nieuwe leden!

Nieuwe leden van harte welkom!

Onze Twirlinggroep ‘The Starlights’, een afdeling dus van KF Kempenbloei, start deze week weer met een nieuw lesjaar voor de kleinsten. En men wil nu nieuwe leden aantrekken.

Niet enkel kinderen van Hamont-Achel zijn welkom, ook die van Pelt en omstreken mogen zeker tot bij ons komen!

Op vrijdag kan men van 16.15u tot 17.15u meedoen in sporthal De Koekoek in Achel, en dat vanaf de leeftijd van 3,5 jaar.

Meer info: starlights[!]kempenbloei.be.

123