logoDe Koninklijke Fanfare Kempenbloei, uit Achel in de Limburgse Kempen, werd officieel opgericht in 1862, en is daarmee één van de oudste en bovendien ook één van de grootste verenigingen van het dorp. Kempenbloei bestaat uit maar liefst 7 afdelingen: het fanfareorkest; de drumband; twirling groep 'The Starlights'; de fanfare en de drumband hebben ook elk een eigen jeugdorkest: de jeugdfanfare en de jeugddrumband; en het geheel wordt ondersteund door het bestuur en een vriendenkring.

De Koninklijke Fanfare Kempenbloei is van oudsher een vereniging vóór en dóór de Achelse bevolking. Dit houdt in dat we garant staan voor het opluisteren van allerlei feestelijkheden van de gemeenschap, zoals de ontvangst van Sinterklaas en de 11 November viering. We werken ook mee aan de jaarlijkse St.-Antoniusprocessie en de organisatie van het bijhorende dorpsfeest.

Maar bovenal staat bij Kempenbloei het muzikale aspect centraal. Dit uit zich in hoogstaande concerten en optredens en deelnames aan concoursen en wedstrijden op het allerhoogste niveau, door alle onderdelen van de vereniging.

wmc logoHet voorlopige hoogtepunt hierbij was het jaar 2009, toen het fanfareorkest de wereldtitel behaalde in de concertafdeling fanfares op het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in het Nederlandse Kerkrade.

Als gevolg hiervan werd de vereniging uitgeroepen tot "Ambassadeur van de stad Hamont-Achel". Bovendien werd zij uitgenodigd om te concerteren in o.a. het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel (voor Radio Klara), in het Teatro Zarzuela te Madrid (op vraag van de Belgische ambassadeur) én live op de Vlaamse televisie in het programma "Villa Vanthilt". In 2013 werd deze WMC titel met succes verdedigd en behaalden ze 95,25%.

Ook de andere afdelingen van Kempenbloei doen het goed. Zo sleepte de drumband in recente jaren verschillende prijzen in de wacht bij wedstrijden in België, Nederland en Duitsland. De jeugdfanfare en jeugddrumband behaalden mooie uitslagen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (met voor de jeugdfanfare zelfs driemaal op rij een "eerste prijs summa cum laude"). En last but not least, de twirlers van The Starlights mochten reeds meerdere malen een afvaardiging sturen naar het wereldkampioenschap twirling!

Kort samengevat, een bloeiende vereniging!

IMG 0007 800x600