Deelname fanfareorkest aan het VLOF

VLAMO OPEN FANFAREKAMPIOENSCHAP 2020

Op 15 maart 2020 vindt het VLAMO Open Fanfarekampioenschap plaats. Dit kampioenschap is een open kampioenschap waar binnen- en buitenlandse toporkesten (niveau superieure afdeling) aan kunnen deelnemen. Het kampioenschap start om 13.30 uur!

De wedstrijd wordt niet opgedeeld in afdelingen, alle fanfareorkesten spelen een verplicht werk en vervolgens een keuzeprogramma. De winnaar neemt een uniek kunststuk mee naar huis en mag zich tot 2022 VLAMO Open Fanfarekampioen noemen.

Voor het verplichte werk gaf VLAMO een compositieopdracht aan Nick Van Elsen. Zijn compositie kreeg de titel “The Promised Continent” mee en gaat over de immense vluchtelingenstroom die op gang kwam tijdens de Syrische burgeroorlog.

DEELNEMENDE FANFARES

Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen Riemst

  • Koninklijke Stadsfanfaren Izegem
  • Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel
  • Koninklijke Fanfare Onafhankelijkheid Wiekevorst
  • Jouster Fanfare (NL)

NICK VAN ELSEN OVER THE PROMISED CONTINENT

Verplicht werk

Muziek, en bij uitbreiding kunst in het algemeen, zou geen politieke boodschap moeten uitdragen. Het is echter een ideale vorm om aandacht te vragen voor bepaalde gebeurtenissen in de tijd waarin het gecreëerd werd. Vanuit dat standpunt schreef de componist dit concerto voor fanfareorkest. Het gaat over de immense vluchtelingenstroom die op gang kwam tijdens de Syrische burgeroorlog en de Blitzkrieg van Islamitische Staat in diezelfde regio. The Promised Continent doet denken aan ‘Het Beloofde Land’ waar in het Oude Testament over gesproken wordt. Ook daar trekt een onderdrukte bevolkingsgroep weg in de hoop op een betere plaats terecht te komen.

Tegelijk met dit werk creëerde Laurens van der Wiel een gelijknamig schilderij ‘Terra Promissa’ dat aansluit bij de inhoud van het muziekwerk.

JURYTEAM

  • Jan de Haan
  • Diederik De Roeck
  • Hardy Mertens

TICKETS

Via Zwaneberg kan je vooraf je tickets bestellen in voorverkoop. € 8 per ticket / Kinderen tot 12 jaar gratis. Of koop je tickets aan het onthaal op zondag 15 maart 2020.

(tekst VLAMO Nationaal)

%d bloggers liken dit: