Wereldpremière “Omaira” in Achel

Zaterdag 19 januari ll was er hoog bezoek in Achel: niemand minder dan de Spaanse componist Carlos Pellicer en de wereldberoemde euphoniumspeler Steven Mead maakten hun opwachting in het Michielshof te Achel, waar KF Kempenbloei Achel, o.l.v. Ivan Meylemans, een dubbelconcert met Concertband Maasmechelen op de agenda had staan.

Het uitverkochte Michielshof kon genieten van een ontroerende versie èn wereldpremière voor euphonium solo van « Omaira » , uitgevoerd door Steven Mead en Concertband Maasmechelen, o.l.v. Mark Prils.

De Spaanse componist kwam speciaal voor dit uniek optreden overgevlogen uit Spanje.  Hij vertelde dat de tragische dood van Omayra Sanchez, het Colombiaans meisje dat stierf in de modder na een vulkaanuitbarsting, aan de basis lag van zijn pakkende compositie.

Een onvergetelijke muzikale avond,  waaraan ook het dameskoor “F:e-m@il” o.l.v.Nadia Loenders haar steentje heeft bijgedragen.

Steven Mead zal nog de hele week in België verblijven, voor een unieke CD-opname met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, waar ook de genoemde compositie “Omaira” zal opgenomen worden.

 

Steven Mead

Steven Mead

De Spaanse componist Carlos Pellicer kwam speciaal voor de wereldpremière overgevlogen vanuit Spanje.

Zangkoor F:e-m@il o.l.v. Nadia Loenders droeg ook haar steentje bij aan een zeer geslaagde muzikale avond.