Monument onthuld ter ere van het behalen van 3 opeenvolgende titels van wereldkampioen op het WMC door ons fanfareorkest.

Uit de internetgazet:

Drie keer. Maar liefst drie keer op rij wist Koninklijke Fanfare Kempenbloei het te schoppen tot wereldkampioen in de hoogste concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC). Een uiterst knappe prestatie die ook het stadsbestuur niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan. Daarom werd vandaag – na een concert van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei met Harmonieorkest de Volksgalm uit Riemst – officieel een mooi, nieuw monument onthuld. Het gaat om een fraai kunstwerk van de hand van kunstenaar Dirk Hendrikx dat je voortaan kan bewonderen aan de Generaal Dempseylaan.
“Het Wereld Muziek Concours is een internationaal muziekfestival dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade (NL) georganiseerd wordt. Je kan het vergelijken met de Olympische Spelen voor onder andere fanfares en harmonieën”, vertelt schepen van Cultuur Rudi Boonen. “Het WMC combineert wedstrijden voor amateur-blaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten met hoogwaardige concerten. Onze Achelse Koninklijke Fanfare Kempenbloei nam driemaal deel. Met succes, want onder leiding van dirigent Ivan Meylemans werd Kempenbloei in 2017 voor de derde keer op rij wereldkampioen in de allerhoogste afdeling van het concours, zijnde de concertafdeling.”
Een topprestatie, zo vindt ook burgemeester Theo Schuurmans: “Om de Koninklijke Fanfare Kempenbloei in de bloemetjes te zetten, vroegen we aan beeldend kunstenaar Dirk Hendrikx – geboren te Hamont-Achel en nu wonende in het Brusselse – om een monument voor hen te ontwerpen. Het resultaat is een prachtig kunstwerk. De sculptuur op een hoge betonnen sokkel beeldt de dirigent uit die zich met volle overgave en met heel zijn lichaam stort in de juiste expressie van een muziekstuk.”
Het kunstwerk – dat ook het resultaat is van een fijne samenwerking tussen verschillende Hamont-Achelse ondernemers – werd geplaatst op het grasveld tussen de Joy en de Generaal Dempseylaan. Op deze manier staat het niet alleen dichtbij de thuisbasis van KF Kempenbloei, maar krijgt het ook de verdiende zichtbaarheid langs een drukke baan.