Jeugdfanfare

2017 krokusP3041488

Jeugdfanfare

De jeugdfanfare werd in 1995 door Koen Maas opgericht.  Zij bestaat momenteel uit een 40-tal muzikanten (koperblazers, saxofoonspelers en slagwerkers), tussen de 10 en 26 jaar oud.   Elke zondagavond repeteren zij in de muziekzaal van KF Kempenbloei.

Tom D’Joos nam in 2010 het dirigeerstokje over van Koen en werd in 2019 opgevolgd door zijn echtgenote, Kristien Schuurmans.

De jeugdfanfare neemt sinds 2005 eens per 2 jaar deel aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (EMJ). In de reeks A Harmonies, fanfares en brassbands werd telkens een fantastische score behaald.
Op 15 oktober 2016 nam de jeugdfanfare deel aan de provinciale wedstrijd van Vlamo te Neerpelt. In een competitie met 12 volwassen orkesten in hogere afdelingen beloonde de jury hen met 90,30% en een 6e plaats.
Tijdens het EMJ 2017 te Neerpelt behaalde de jeugdfanfare een summa cum laude!

 

 

Naast wedstrijden verzorgen de jeugdfanfare en jeugddrumband ook concerten zoals het kerst- en krokusconcert en concerten tijdens het school- en dorpsfeest. Ze stappen regelmatig mee in optochten en gaan jaarlijks op Muziek 3-daagse in Neerpelt.
KF Kempenbloei werkt nauw samen met het kunstonderwijs. Alle jeugdige muzikanten volgen notenleer en instrumentenleer aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Na 1 of 2 jaar instrumentenleer en in overleg met de dirigent kan een leerlingmuzikant lid worden van de jeugdfanfare of jeugddrumband.