Ivan Meylemans volgde in 2000 Leo Nuyts op als dirigent. Nauwelijks twee maanden later won kempenbloei het provinciale kampioenschap in ere-afdeling, enkele maanden later, in 2001, gevolgd door de nationale titel, met maar liefst 95,8%. Dat de fanfare terug op het goede pad was, werd nog datzelfde jaar bewezen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dankzij uitvoeringen van “Fright’ning White” van Rob Goorhuis en “Trittico” van James Curnow, behaalde Kempenbloei de hoogste score van alle deelnemers: 94,5%.
In 2003 keerde Kempenbloei terug naar de superieure afdeling. in Riemst behaalde men de provinciale titel in met 91,83% en later werd daar in Leuven de nationale titel aan toegevoegd met niet minder dan 95,3%. In april 2004 werd er tenslotte een derde succes op minder dan een jaar tijd aan toegevoegd : Tijdens het door de provincie Limburg georganiseerde vierjaarlijkse Provinciale Muziektornooi behaalde Kempenbloei opnieuw de eerste plaats.
In 2005 werd dan de ultieme stap gezet: deelname aan de concertafdeling van het WMC Kerkrade(slechts het tweede Belgische fanfareorkest dat dit ooit mocht en aandurfde…). Bijna zorgde Kempenbloei voor een stunt, maar uiteindelijk werd er naar huis gegaan met een 2de plaats. Met 95,3% behaalde Kempenbloei een half procentje minder dan de titelverdedigers uit Maasbracht, maar ze eindigde wel vóór gerenommeerde Nederlandse orkesten als Aarlanderveen, Frysk Fanfare Orkest en Gelders Fanfare Orkest.
In 2009 nam Kempenbloei voor de tweede maal deel aan de concertafdeling van het WMC, en ditmaal met groot succes: met 95.45% behaalde het orkest de eerste plaats, en mag het zich dus tot 2013 “WMC-kampioen fanfares” noemen. Deze wereldtitel opende vele deuren. 2 dagen na het behalen ervan, was de fanfare live te gast in de talkshow “Villa Vanthilt” op de VRT. Presentator Marcel Vanthilt noemde in een kranteninterview het optreden van Kempenbloei één van zijn persoonlijke hoogtepunten van het programma. In Januari 2010 was kempenbloei te gast in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Een deel van het concert wordt live uitgezonden op Radio Klara. Tenslotte wordt kempenbloei in de zomer van datzelfde jaar door de Belgische ambassadeur in Spanje uitgenodigd voor een 4-daagse concertreis naar Madrid, waar er een concert gegeven wordt in een uitverkocht Teatro Zarzuela.
In 2013 werd de WMC titel met glans verdedigd en mocht Kempenbloei voor de 2de maal op rij “kampioen in de concertafdeling” mee naar huis nemen.
WMC 2017
Dit jaar behaalde het fanfareorkest een monsterscore op het WMC te Kerkrade: met 97,70 % kon zij haar titel van “Kampioen Concertafdeling” met 4 jaar verlengen.
Ivan Meylemans
De dynamische Belgische dirigent Ivan Meylemans is momenteel chef-dirigent van het Zeeuws Orkest en het symfonieorkest van het Lemmens Instituut in Leuven, tegenwoordig bekend onder de naam LUCA School of Arts. Aan dit instituut doceert Meylemans tevens orkestdirectie.
Ivan Meylemans heeft als gastdirigent samengewerkt met talloze gerenommeerde symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In het buitenland dirigeerde hij onder meer in Zagreb, Straatsburg, Seoul, Taipei, Zweden en Denemarken.
In 2012 debuteerde hij zeer succesvol als operadirigent bij Opera Zuid. Hij werd daarna nog enkele malen teruggevraagd voor uitvoeringen van ‘Carmen’ en ‘Die Fledermaus’.
Bernard Haitink zei onder de indruk te zijn van zijn technische begaafdheid, maar ook van de kracht van zijn communicatie met het orkest, zijn vanzelfsprekende autoriteit en de helderheid van zijn muzikale ideeën.
Ivan Meylemans is, naast zijn activiteiten in de symfonische wereld, trouw gebleven aan zijn muzikale roots in de blaasmuziek. Hij is al ruim 15 jaar dirigent van fanfare ‘Kempenbloei’.