Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel

Fanfare - Drumband - Starlights - Jeugdfanfare - Jeugddrumband

Dubbelconcert 19 januari 2019 – Michielshof

Gelezen op Internetgazet

Starlights

Onthulling monument.

Komende evenementen

Geen komende evenementen

Agenda

< 2018 >
Juni
 • 12

  Examenconcert Master Hafabra-directie

  20:30 -21:30
  12/06/18
  Concertzaal LUCA School of arts - Lemmensinstituut
  Herestraat 53, 3000 Leuven, België
 • 16

  Kinderdisco

  14:00 -19:00
  16/06/18

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij de zaterdag voor het dorpsfeest een discofeest voor de kindjes.  Er wordt eveneens voor randanimatie voorzien.

  Kinderdisco

   

 • 17

  Antonius-processie en dorpsfeest

  Gehele dag
  17/06/18

  Antonius-processie

  Zondag 17 juni 2018 zal de jaarlijkse Sint- Antoniusprocessie weer door de Achelse straten trekken, dit ter verering van de heilig verklaarde minderbroeder Antonius van Padua (1195-1231).   Na de hoogmis van 9u30 trekt de processie van de kerk naar het oude klooster Catharinadal.

  Het religieuze gebeuren gaat gepaard met een heus dorpsfeest dat geen enkele Achelaar wil missen. .   In de dagen rond de processie is ook een speciaal Antoniusbroodje te koop.

  ORGANISERENDE VERENIGING

  Antoniuscomité

  WELKOM  IN  EN  ROND  DE  TENT  AAN  DE  KIOSK

  Ook onze vereniging zal haar steentje bijdragen aan het welslagen van deze mooie dag.    Zo zullen de (jeugd)fanfare en (jeugd)drumband mee opstappen in de processie.
  In de namiddag kan je genieten van optredens door onze majoretten, jeugddrumband en jeugdfanfare, dit alles onder het genot van een lekkere frisdrank, pintje of Achelse trappist.   Honger?  Geen probleem: ook daarvoor wordt gezorgd.
  Dit alles vindt plaats in de grote tent aan de kiosk: je kan er niet naast kijken.
  Iedereen is van harte welkom!

Meest recente berichten

Wenst u op de hoogte te blijven van onze activiteiten?

Houd me op de hoogte.

Zoek je iets?

Onze afdelingen

Fanfare

Ons fanfareorkest staat onder de deskundige leiding van Ivan Meylemans. Dit jaar wordt het 155-jarig bestaan gevierd onder de titel "Kempenbloei bruist" op zaterdag 16 september a.s.

Drumband

De drumband werd opgericht in 1955. Het slagwerkensemble werkt onder leiding van dirigent Marc Dufour.

Starlights

Deze afdeling werd opgericht in 1980 onder de naam Black and White Girls. Momenteel zijn de twirlsters opgesplitst in 6 groepen volgens leeftijd.

Jeugdfanfare

De jeugdfanfare werd opgericht in 1995 en staat onder leiding van dirigent Tom D'Joos. De jeugdfanfare zorgt ervoor dat er een doorstroming blijft van jeugd naar de "grote" fanfare.

Jeugddrumband

De jeugddrumband werd eveneens opgericht in 1995 en staat onder leiding van Marc Dufour, die eveneens de "grote" drumband leidt.

Bestuur en vriendengroep

De vereniging wordt bestuurd door een enthousiaste groep mensen, samengesteld uit muzikanten en niet-muzikanten. Hulp tijdens de vele activiteiten krijgen wij van de leden van onze vriendengroep.

Lees hier alle gepubliceerde berichten of bekijk onze agenda

Met dank aan onze sponsors.

Zonder onze sponsors zou onze vereniging niet kunnen blijven bestaan. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar en hopen dat we nog vele jaren op hen mogen rekenen. Wil ook jij onze vereniging sponsoren in de toekomst? Neem dan zeker contact op met onze penningmeester, Jan Van Otterdijk, via mail jan.vanotterdijk@gmail.com